Concursul de arhitectura
"MULTICOMFORT House Students Contest" 2017

Editia cu numarul XIII a concursului pentru studenti “Casa Multi-Comfort” sau “MULTICOMFORT House Student Contest”, dedicat studentilor la facultatile de arhitectura din tara, este oficial deschisa si va fi organizata anul acesta in luna mai, in Bucuresti.

Oportunitatea de a reuni studenti, profesori din toate colturile lumii si de a-si putea impartasi cunostintele, a facut competitia incredibil de populara.

In numai cativa ani concursul a crescut de la doar cinci tari participante la un concurs de nivel mondial. Concursul “MULTICOMFORT House Students Contest” dezvoltat de compania Saint-Gobain, isi doreste sa provoace creativitatea viitorilor arhitecti in domeniul conceperii cladirilor sustenabile, confortabile si cu consumuri foarte reduse de energie.

Dedicat studentilor din anii 1-6 la Facultatile de Arhitectura din tara, in echipe a cate 2 membri sau individual, concursul promoveaza Criteriile Saint-Gobain MULTICOMFORT prin propagarea ideii de “eficienta energetica”, precum si a dimensiunilor de confort: termic, acustic, vizual, calitatea aerului.

Concursul este structurat in doua etape:

I. Etapa Nationala - organizata in 24 tari, inclusiv Romania: Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Kazakhstan, Kirghizstan, Letonia, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Africa de Sud, Turcia, UK, Ucraina, Serbia, Columbia

Etapa Online - organizata pentru studentii din tarile care nu organizeaza local concursul

II. Etapa Internationala – unde vor participa castigatorii etapelor nationale si online.

EDITIA 2017, Etapa Nationala

Tema pentru a XIII-a Editie a concursului este dezvoltata de Isover in colaborare directa cu Departamentul de Arhitectura al Municipalitatii Madrid si consta in Regenerarea urbana a unei comunitati din perimetrul Gran San Blas, Madrid.

Etapa Nationala va fi organizata in luna mai, in Bucuresti, data exacta va fi comunicata pe www.isover.ro. Pentru aceasta Editie, juriul format din profesori, arhiecti si specialist in domeniu, va avea prilejul sa premieze propunerile pentru o arhitectura durabila, integrata in spatiul urban, ce indeplinesc criteriile MAD-RE si Saint-Gobain MULTICOMFORT, tinand cont si de conditiile climatice, dar si de contexul regional al Madridului.

De asemena, pentru o mai buna intelegere a cerintelor acestui concurs, va punem la dispozitie o sesiune de traininguri organizate de catre specialisti in domeniu, dar si de indrumatori - profesorii coordonatori din cateva tari participante: http://isoverstudents.com/images/stories/Contest%202017/SiteExperience.pdf.

Inregistrarile sunt deschise pana la data de 10 aprilie si se pot face accesand linkul: http://www.isover-students.com/students/.

EDITIA 2017, Etapa Internationala

In perioada 31.05-02.06.2017, castigatorii etapelor nationale si online vor putea participa in Etapa finala a concursului organizata in Madrid, Spania.
Organizatorul va suporta toate cheltuielile de deplasare si cazare pentru aceasta etapa.

Premii

  • Premiul I - 1500 Euro
  • Premiul al II-lea - 1000 Euro
  • Premiul al III-lea - 750 Euro
  • Mentiune
    • Kadet - 250 Euro (cea mai buna lucrare ramasa in concurs dupa acordarea celor trei premii, de la anii III si IV);
    • Junior - 250 Euro (cea mai buna lucrare ramasa in concurs dupa acordarea primelor trei premii, de la anii I si II)

* organizatorul poate decide numarul premiilor, indiferent de mentiunile din tema

Primele trei echipe castigatoare ale Etapei Nationale vor putea participa in Etapa Internationala organizata in perioada 31 mai - 2 iunie, in Madrid.

Despre Concurs

Dedicat studentilor la facultatile de arhitectura, in ultimii ani este cel mai mare concurs pe tema MULTICOMFORT si a caselor cu consum redus de energie, cu prezentari live in fata unui juriu la nivel mondial, cu mai mult de 3000 de studenti participanti la conferintele de prezentare si 1600 de studenti inregistrati din peste 100 de universitati.
In 2016, 54 de echipe din 34 Universitati, reprezentand 23 de tari au participat in Etapa Internationala organizata in Minsk, Belarus.

Conceptul MULTICOMFORT este un mod de proiectare a cladirilor centrat pe experienta viitorilor ocupanti. Combinand cinci aspecte cheie ale confortului - estetica, confortul termic, acustic, vizual si calitatea aerului, programul MULTICOMFORT demonstreaza prin proiecte reale ca este posibil sa obtinem un nivel foarte inalt de performanta a cladirilor, creand, in acelasi timp, un mediu de locuit durabil, confortabil, cu costuri mici de intretinere şi functionare.

In 2016, pentru a treia oara consecutiv, echipa Romaniei: Amalia Vacaru si Andreea Movila, Universitatea Tehnica "Gh. Asachi", Iasi, castiga locul III in etapa Internationala.

Tot echipa Romaniei, de aceasta data studentii Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, Valeria Artenii si Andrei Tintari, castiga premiul special oferit de Ambasada Frantei la Belarus. Valeria si Andrei au fost castigatorii locului III in etapa Internationala din 2015, organizata in Astana.

Contact

Pentru mai multe informatii accesati:

Bianca Dorcioaia - Marketing and Communication Specialist & PR Coordinator for Isover Student Contest bianca.dorcioaia@saint-gobain.com