Descrierea conceptului

 

Multi-Confort este un mod de proiectare a clădirilor centrat pe experienţa viitorilor ocupanţi 

Combinând cinci aspecte cheie ale confortului - estetica, confortul termic, acustic, vizual şi calitatea aerului - programul Multi-Confort demonstrează prin proiecte reale că este posibil să obţinem un nivel foarte înalt de performanţă a clădirilor, creând, în acelaşi timp, un mediu de locuit durabil, confortabil, cu costuri mici de îintreţinere şi funcţionare.

 

 

Reducerea consumului de energie este o prioritate a Uniunii Europene

In sectorul rezidential, consumul energetic mediu este la nivel european de 220 kWh/mp/an, cu ten­dinta de scadere, in timp ce media na­tio­nala in Romania este de 300 kWh/mp/an.

 

Casa Multi-Confort Saint-Gobain  propune solutii care depăşesc cerintele actuale ale legislatiei din Romania, deoarece aceasta va fi modificata treptat in anii urmatori pentru a fi armonizata cu legislatia UE (Directiva 2010/31/UE). In acest fel sa va ajunge ca, incepand din 2020 sa nu se mai construiasca decat case cu consum aproape zero de energie.


Practic, construind acum o Casa Multi-Confort Saint-Gobain puteti fi siguri ca ea va fi o casa cu consum aproape zero de energie si va veti putea bucura incepand de azi de confortul viitorului. Veti beneficia de asemenea si de o reducere importanta(cu peste 80%)  a cheltuielilor cu energia consumata pentru incalzirea si racirea locuintei.

 

 


Criteriile care trebuie indeplinite de o Casa Multi-Confort Saint-Gobain sunt expuse in tabelul de mai jos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • DnT,w+C este izolatia acustica normalizata, ponderata, corectata
  • L’nT,w+C este nivelul de zgomot de impact standardizat, ponderat, corectat
  • Lden este nivelul de zgomot (bazat pe nivel de zgomot echivalent energetic) pe o zi intreaga, corectat pentru seara si noapte
  • EPD inseamna Declaratia de Mediu a Produsului

 

 

Casa Multi-Confort Saint-Gobain – referinta in materie de eficienta energetica

2011 -  In Romania a fost inaugurata prima Casa Multi Confort Saint-Gobain.

Proiectul este amplasat in curtea Universitatii Politehnice din Bucuresti, la realizarea proiectului participand unii dintre cei mai importanti specialisti din domeniul constructiilor, instalatiilor si experti in domeniul eficientei energetice a cladirilor.

Detalii despre proiect aici

 

2012  - a fost inaingurata Casa Multi-Confort Saint-Gobain din Beaucouzé, Franta, care devine „Program Pilot HQE Performance" (Martie 2012).

Detalii despre proiect aici

 

Casa PRISPA este raspunsul echipei Romaniei la concursul Solar Decathlon Europe 2012, insa inainte de a fi un prototip care participa la un concurs, este o casa. Ne-am inspirat din arhitectura traditionala romaneasca pentru a putea fi usor integrata intr-un context rezidential, adaptata la un mod de locuire contemporan si echipata cu instalatii de inalta performanta care asigura un grad ridicat de confort.

Detalii despre proiect aici

 

Aceste proiecte combină expertiza mai multor companii ale Grupului Saint-Gobain şi îndeplinesc trei obiective principale:

 

• Maximizarea performanţei energetice a unei clădiri:
Casa Multi-Confort Saint-Gobain are un nivel ridicat de performanţă energetică prin izolarea termică extrem de eficienta, care asigura confort atat varacat si iarna, ​​design arhitectural bioclimatic,valorizarea aportului solar şi a surselor regenerabile de energie (put canadian,  panouri solare fotovoltaice, etc).

 

• Familiarizarea cu solutiile eco-friendly Saint-Gobain
Casa Multi-Confort Saint-Gobain se contureaza in jurul ideii de grija pentru  mediul înconjurător. Materialele au fost selectate tinandu-se cont de impactul redus asupra mediului pe intreg ciclul de viaţă a clădirii (limitarea consumului de energie aferent fabricarii si transportului si gestionarea deseurilor la o eventuala demolare a constructiei).

 

• Respectarea valorii pe care o are locuinta pentru utilizatorii ei
Casa Multi-Confort Saint-Gobain este proiectata adaptatconditiilor de viaţă ale utilizatorilor (mod de viata, mobilitate, etc), precum si cu grija pentru mentinerea sanatatii prin asigurarea unei calitatiinalte a aerului din interior.